O v e r m i j

Mijn naam is Wilco de Bruijn.

IMG_4665HISTORIE: Als 9 jarig hoog sensitief kind vond ik in de viool mijn eerste klankbord. Een manier om zonder woorden uiting te geven aan wat er in mij leefde. Een nieuw soort kanaal dat via klank direct de emoties aansprak. Ik begreep de taal van de klank, en die van de viool in het bijzonder. Vioolspelen is voor mij een uitingsvorm die subtieler en krachtiger is dan woorden.

Mijn eerste viooldocente was Rita Holsheimer te Ridderkerk van 1977 tot 1980.

Op de middelbare school kreeg ik les van Andras Czifra, leerling van de Belgische violist Arthur Grumiaux.

In 1985 begon ik mijn vioolstudie aan het Rotterdams conservatorium waar ik les kreeg van V. Novak en Jan Hulst en in 1992 mijn diploma Docerend Musicus behaalde.

Na mijn afstuderen in 1992 speelde ik bij een aantal musicalproducties:“The Phantom of the Opera”, “Miss Saigon” en “ElisabetH”. Ook werkte ik mee aan diverse c.d. opnamen. Verder trad ik een aantal keren op als solist.

Als vioolleraar ben ik sinds 1992 werkzaam geweest bij verschillende muziekscholen. O.a. in Krimpen a/d IJssel, Barneveld en Rotterdam.

HEDEN: Ik heb een vioollespraktijk in Arnhem (Elden). Vioolles geven zie ik als een boeiend proces. Heel fijn om te doen. Mooi om bij leerlingen de viool-technische en muzikale ontwikkeling te zien. Hoe ze via de viool in verbinding komen met zichzelf en anderen. Dat is bijzonder om te mogen ervaren. Niveau en leeftijd zijn relatief in de zin dat iedereen, ongeacht de leeftijd of het niveau, vioolles kan krijgen.

Viool: Wilco de Bruijn

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact:                             

violin 01 PNG

Wilco de Bruijn VIOOL les en klank

 

06 16 389 388

wilcodebruijn@outlook.com

Lokatie: Arnhem (Elden).

Les aan huis in Wageningen en Bennekom.