Over mij

Mijn naam is Wilco de Bruijn. Ik ben geboren op 26 april 1968 te Rotterdam.

Wilco de Bruijn

HISTORIE: Als 9 jarig hoog sensitief kind vond ik in de viool mijn eerste klankbord. Een manier om zonder woorden uiting te geven aan wat er in mij leefde. Een nieuw soort kanaal dat via klank direct de emoties aansprak. Ik begreep de taal van de klank, en die van de viool in het bijzonder. Vioolspelen is voor mij een uitingsvorm die subtieler en krachtiger is dan woorden.

In 1985 begon ik mijn vioolstudie aan het Rotterdams conservatorium waar ik les kreeg van Jan Hulst en in 1992 mijn diploma Docerend Musicus behaalde.

Tijdens mijn studie volgde ik met een strijkkwartet en een piano trio verschillende kamermuziekcursussen.

Na mijn afstuderen in 1992 speelde ik bij een aantal musicalproducties:“The Phantom of the Opera”, “Miss Saigon” en “ElisabetH”. Ook werkte ik mee aan diverse c.d. opnamen. Verder trad ik ook op als solist.

Als vioolleraar ben ik sinds 1992 werkzaam geweest bij verschillende muziekscholen. O.a. in Krimpen a/d IJssel, Barneveld en Rotterdam.

HEDEN: Viool spelen doe ik voornamelijk in de vorm van ‘Viool-stem klanken’. Ik geef klankconcerten en individuele klanksessies met viool en stem. Verder werk ik met klank tijdens kunstevenementen.   

Ik heb een vioollespraktijk in Arnhem (Elden). Vioolles geven zie ik als een boeiend proces. Heel fijn om te doen. Hoe mensen via de viool in verbinding komen met zichzelf en anderen. Dat is mooi om te mogen ervaren. Niveau en leeftijd zijn relatief, in de zin dat iedereen ongeacht de leeftijd of het niveau vioolles kan krijgen.

Dus als je denkt: “Kan dat nog, vioolles op mijn leeftijd?”, voel je vooral dan welkom.

Viool: Wilco de Bruijn

 

 

 

Contact:                             

Wilco de Bruijn

06 16 389 388

wilcodebruijn@outlook.com

Lokatie: Arnhem (Elden).

Les aan huis in Wageningen en Bennekom.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>